top of page
Image by Klara Kulikova

Muistilista
Uuden ravintolan markkinointi!

Askel 1.
Ravintolan Konseptisuunnitelma 

Niinkuin uuden yrityksen liiketoiminta suunnitelma, kattava ja yksityiskohtainen konseptisuunnitelma auttaa jäsentämään omat ideat ja tavoitteet järkeväksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Tehkää selkeä suunnitelma mitä tarjoatte ja kenelle.

Askel 2.
Huolellisesti tehty Brändistrategia 

Jokaisen oikeasti menestyneen ravintolan takana aina on hyvin tehty brändistrategia. Startegiassa tulisi tulla selville seuraavat asiat, kuten ravintolasi tarkoitus, visio, missio ja yrityksesi arvomaailma. Ymmärrät paikkasi markkinoilla, tiedät kilpailijasi ja tunnet kohderyhmäsi. Strategiassa kehitetään myös brändipersoona ja viestinnällinen ydin. 

Askel 4.
Domain, webhotelli, sähköpostiosoitteet

Kun ravintolan nimi on tiedossa kannattaa heti varata domain eli verkkosivujesi www -osoite. Suosittelen aina ottamaan domainin aina .fi -päätteellä sillä se mielletään turvalliseksi ja ammattimaiseksi. Yleensä samalta palvelutarjoalta saat varattua myös oman sähköpstiosoitteen ja webhotellin, joka annetaan myöhemmin verkkosivusuunnittelijan käyttöön. Hyviä palveluntarjoajia ovat esim. suomalainen www.zoner.fi 

Kun ravintolalle on tehty loistava brändi-strategia on aika siirtyä visuaalisen ilmeen pariin! Visuaalinen ilme pitää sisällään logon, typographian, värimaailman ja muut graafiset elementit. 

Askel 3.
Ravintolan visuaalinen ilme

8. Sosiaalisen median tilit

7. Valokuvat ravintolasta

6. Google -tilien perustaminen ja Google mainonta

10. Kolmannet osapuolet; Venuu.fi, Table Online, Wolt, Foodora 

10. Ravintolan katukuva: Ikkunateippaukset, valomainokset

9. Kolmannet osapuolet; Venuu.fi, Table Online, Wolt, Foodora 

10. Mainostus ravintolassa: Menut, kyltit, teippaukset 

bottom of page